אצלנו בבית קוראים למרנג קיצפית ואני זוכרת כל ילדותי את אמא שלי מערבבת במיקסר הגדול חלבוני ביצים וסוכר במינון מדויק שרק היא הכירה, ואותנו האחים, רבים מי ילקק את המקציף כשהיא תסיים. אחרי זה יצרה ענני קצפת קטנים על נייר אפייה ושמה אותם כל הלילה בתנור על חום נמוך. בארון שלהם תמיד הייתה צנצנת זכוכית גדולה מלאה בקיצפיות קטנות ומתוקות.
כשגדלתי נחשפתי לפבלובה, השילוב של הקיצפיות מפעם יחד עם ערימת קצפת ותותים אדומים היה מרהיב ביופיו והטעם גן עדן.
השנה אני מראה לכם הדרכה למשלוח מנות קצת שונה שהכנתי פעם לפני כמה שנים.
עטיפות נייר שמסתירות בתוכן הפתעה- פבלובות קטנות, העונה של התותים כבר מתקרבת לסיומה אבל עדיין ניתן למצוא אותם ואם לא, אז תמיד אפשר לשים פירות אחרים אני גם מאוד אוהבת לשים, קווי, פירות יער ורימונים כל דבר עם טעם קצת חמצמץ שמהווה ניגוד למתיקות של המרנג.
הרעיון הוא משלוח מנות שיהיה אישי יותר, מקורי ומיוחד, שיגרום למי שמקבל אותו לחייך…
חומרים:
- תחתיות מרנג קטנות המתאימות למילוי. (ניתן להכין בבית או לקנות מוכנות).
- קצפת מתוקה בשקית זילופ.
- פירות לקישוט הפבלובה.
- בריסטול לבן
- עט שחור
- חוט לבן
- נירות מעוצבים
- חותכני צורות
- שיפודי עץ
- דבק סטיק
- סלוטיפ
- מגש יפה (לא חובה)
- משטח דשא (לא חובה)
אופן ההכנה:
- להכנת העטיפה, ניתן לשרטט שבלונה -עיגול בקוטר של כוס שתייה ולצייר מהעיגול משולשים צרים ליצירת כוכב, ואז לגזור במספרים עדינות. אני חתכתי את הצורה בסילואט (מכשיר חיתוך המתחבר למחשב). מכינים כך כמספר הפבלובות.
- מצירים על כל כוכב אלמנטים גיאומטרים בעט שחור (מי שרוצה לוותר על החלק הזה יכול פשוט להכין את העטיפות מניירות מעוצבים).
- ממלאים את הפבלובות בקצפת ומקשטים בתותים ופירות
- מניחים את הפבלובות בתוך הכוכב סוגרים וקושרים עם חוט, אני השתמשתי בחוט נייר לבן אך ניתן להשתמש בכל חוט שיש לכם.
- מכינים בעזרת החותכנים תגיות של פורים שמח.
- מדביקים עם סלוטיפ לכל תגית שיפוד עץ.
- נועצים את שפודי העץ בתוך הפבלובה.
- גוזרים ממשטח הדשא את הקוטר של המגש.
- מוסיפים קצת קישוטים ומגישים…..