פינוקי חורף

חורף. הגשם בחוץ לא מפסיק לרדת כבר יומיים וסופה משתוללת, השבילים אצלנו הפכו לנחלים קטנים שזורמים, גורמים לילדים רגעים של אושר ומזכירים לי חוויות ילדות רחוקות. אולי זאת הסיבה שהילדים שלי קיבלו רשות להשתכשך בנחל שצץ ליד הבית ולשקוע לגמרי כך שבקושי אפשר לראות את המגף.

כשחזרנו ישר לאמבטיה חמה חשבתי שזה בדיוק הזמן לקצת פינוקי חורף….

לשתות כוס שוקו חם עם עוגיות ולהתכרבל מול הטלוויזיה, ולהכין צעיף חם משמיכת פליז שכבר לא בשימוש…

צעיף שנראה מסובך אבל בסך הכל עשר דקות עבודה, בלי תפירה או סריגה רק מספרים ושמיכה.

הכנת צעיף

חומרים:

שמיכת פליז

סרט מידה

מספרים

הוראות הכנה:

חותכים את שמיכת הפליז לרצועות באורך- 90 ס"מ ורוחב 12 ס"מ.

מקפלים כל רצועה לחצי (לאורכה).

גוזרים בחלק המקופל (יש להקפיד לא להגיע עד הקצה).

פותחים את הקיפול ומותחים את הרצועה לכיוונים שונים, הרצועה צריכה להימתח היטב ולהגיע לאורך 1.30 לפחות.

מכינים עוד שלוש רצועות כך שיהיו ארבע רצועות סה"כ.

שוזרים את הרצועות אחת בשנייה בסגנון צמה. אין צורך להקפיד על דיוק.

בסיום עושים קשר בכל אחד מקצוות הצעיף  בעזרת אחת מהרצועות.

וקצת פינוקים שלא קשורים ליצירה…

מתכון לשוקולטה מפנקת:

מעדן חלב בטעם שוקו

שמנת מתוקה

אבקת סוכר

מקופלת

הוראות הכנה:

  • שופכים לכוס את מעדן החלב ומוסיפים מעט מהשמנת המתוקה מחממים במיקרו כ- 30 שניות (תלוי בסוג המיקרו ועוצמתו).
  • את שאר הקצפת מקציפים במיקסר ומוסיפים 2 כפות גדושות אבקת סוכר.
  • מניחים קצפת על כוס השוקולטה.
  • מפזרים מעל פירורי מקופלת.
  • ומתפנקים!

 

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בטעם אמיתי וממכר:

300 גרם חמאה

2 כוסות שוקלד ציפס

כוס סוכר חום

50 גרם סוכר לבן (כ-4 כפות)

2 ביצים

2 חלבונים

3 כוסות קמח

כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח.

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא נמסה לגמרי והופכת לחומה, נותנים לה להתקרר לטמפ החדר.
  • במקסר מקציפים: סוכרים וביצים כ- 5 דק' עד שהתערובת אורירית. מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד מספר דקות.
  • בקערה מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אותם לקערה עם הקצף בתנועות עדינות.
  • לסיום שופכים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
  • מכינים כדורים קטנים בעזרת ידים מעט רטובות.
  • מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה במרווחים של שני ס"מ.

אז לכו להתפנק לכם קצת וכמובן ליצור…

ענבל עופר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *