כנראה שאם ממש רוצים (וגם מוכנים לעבוד קשה) חלומות מתגשמים…
אני שמחה להזמין אתכם לאתר החדש שלי, אתר שכולו אהבה ליצירה ולחומר.
אתר שנבנה בשביל להעביר לכולכם את היכולת לעסוק במלאכת יד וכן גם להציג לראווה את הספר המקסים שלי.
לכבוד חגיגות פתיחת האתר אני מזמינה אתכם למסיבת השקה וירטואילית, בפוסט של היום אציג כיצד מכינים קאפקייס מתוקים מפימו.
קאפקייקס מפימו-
את הקאפקייקס הללו הכנתי כמגנטים למקרר אך לאחר שמצאתי את בית הבובות הקטן בחנות של הכל בדולר אני מציגה לכם שתי אפשרויות להשתמש בהם.
חומרים:
- שאריות פימו
- מנג'טים מסיליקון בגודל הקטן ביותר שיש בחנות
- פימו בצבע קרם לציפוי העוגה
- פימו לבן ופימו נוסף בצבעים לפי הקישוט שאתם מעונינים (במקרה שלי ירוק ואדום – לתות)
- פימו נוזלי
- אקריל לבן
- מכחול
- מערוך אקרילי (ניתן גם להשתמש בכוס זכוכית ללא ידית)
- מקל ארטיק או סכין חד פעמית
אופן הכנת העוגות:
1. מכינים משאריות הפימו כדור ומכניסים לתוך המנג'ט מועכים מעט כדי שיקבל את צורת המנג'ט.
2. מוציאים מהמנג'ט ומכינים מהפימו משטח בצבע קרם.
3. עוטפים את הכדור (העוגה) במשטח הפימו.
אופן הכנת קישוט העוגות:
1. להכנת הקצפת, לוקחים פימו לבן מכינים ממנו חוליה (גליל דק וארוך).
2. מניחים את קצה החוליה על גבי העוגה ומתחילים ללפף בתנועה סיבובית (חשוב שכל עיגול של ליפוף יהיה קטן מקודמו כך נוצר בעצם מעין מגדל).
3. מערבבים פימו נוזלי עם מעט אקריל לבן בעזרת מקל הארטיק ומורחים על גבי העוגה והקצפת. (מעניק מראה של קרם על העוגה ומשמש גם להדבקת האלמנטים השונים כגון התות, סוכריות, וכדומה).
4. להכנת התות, לוקחים פימו בצבע אדום מכינים כדור קטן ופוחסים את קצהו לשפיץ עדין.
5. את החלק העליון (החלק שלא הפכנו לשפיץ) משטחים מעט ומוסיפים עלים ירוקים וקצה גבעול.
6. מוספים לתות נקודות קטנטנות שחורות.
7. מניחים את התות על גבי העוגה, במקום הרצוי.
8. אופים בתנור יחד עם המנג'ט על פי הזמן והטמפרטורה המצויינים על אריזת הפימו.
9. יש אפשרות להדביק סוכריות של עוגות אמתיות אך יש להקפיד למרוח לכה בסיום העבודה כדי למנוע נמלים.
המסיבה מוכנה ועכשיו חסרים האורחים, אז בואו ותביאו חברים, הירשמו לקבלת עדכון מהבלוג שלי והצטרפו לחגיגה של יצירה.שלכם,
היוצרת- ענבל עופר