חומרים:
- חול (ניתן לקנות בחנויות לחומרי בנין)
- קערה (צורתה תהייה זהה לצורה הפנימית שתיווצר בתוך הקערה)
- מסננת (לא חובה)
- גבס
- מים
- קערה לעירבוב הגבס והמים
- כף לעירבוב הגבס
- אבני זכוכית (נגצים) לקישוט הקערה
- מכחול גדול (לניקוי החול בסיום)
אופן העבודה:
- ממלאים את הקערה בחול רטוב, מידת הרטיבות צריכה להיות כזאת שכאשר הופכים את הקערה נוצרת תלולית חול בצורת הקערה (כפי שעושים בים ארמון בחול עם דלי).
- מהדקים את החול היטב היטב בתוך הקערה והופכים אותה על גבי שולחן ( רצוי לעבוד מחוץ לבית) מרימים את הקערה.
- מפזרים מסביב לתלולית החול שנוצרה את אבני הזכוכית, וחול נוסף (ניתן בעזרת מסננת) חלק זה יהפוך לשולי הקערה.
- מערבבים את הגבס עם מים, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לשים בקערה מים ובהדרגה להוסיף את הגבס. הגבס שוקע במים והכמות הנכונה שלו היא כאשר הגבס בולט בגבעה קטנה מעבר לקו המים. מערבבים את הגבס בעזרת כף. התערובת מוכנה כאשר הגבס הוא במרקם של גבינה לבנה.
- יוצקים את הגבס על גבי תלולית החול ומקפידים לכיסוי מלא בשכבה עבה. יש לשפוך גבס גם על גבי השוליים שיצרנו ולכסות לגמרי את אבני הזכוכית. לאחר הכיסוי יש לפזר מעל הגבס מעט חול לח (פרורי חול).חשוב לפעול מהר מכיון שהגבס מתחיל להתקשות במהירות וכאשר הוא קשה לא ניתן לעבוד איתו.
- כשהגבס יבש לגמרי, ניתן להרים בזהירות את הכלי מעל תלולית החול. (במהלך תהליך ההתיבשות הגבס מתחמם, מומלץ להרים אותו רק לאחר שהגבס התקרר).
- מנקים את הקערה ומסירים את שאריות החול ממנה. ניתן להיעזר במכחול יבש ופשוט להבריש את החול החוצה.
- משאירים לייבוש מלא (מומלץ כמה ימי שמש).
- לאחר כשבוע ניתן למרוח על העבודה מעט דבק פלסטי מדולל במים שיקבע את החול על העבודה.